28.9.2012

Kuningas ja Kouvola

Perjantaina 28.9. saa ensi-iltansa Jari Litmasen urasta ja elämästä kertova dokumentti Kuningas Litmanen, joka on - paitsi suomalaista ja kansainvälistä jalkapallohistoriaa - merkittäviltä osin myös kouvolalaista jalkapallohistoriaa. Lähtihän Litti Ajaxiin, jossa hän pokkasi uransa komeimpiin saavutuksiin lukeutuvat Mestareiden liigan voiton ja peräti kaksi Mestareiden liigan maalikuninkuutta, nimenomaan MyPasta käytyään ensin täällä tuomassa Suomen Cupin Kymenlaaksoon. Litin tarina liippaa Kouvolan seutua myös siltä osin, että dokumentissa näkyvässä roolissa ovat Sami Hyypiä, Myllykoski ja Kouvolan Sanomat sekä Litin läheisiin taustavaikuttajiin kuulunut edesmennyt iittiläinen Heikki Marttinen. Tuttuja paikkoja ja runsaasti tuttuja kasvoja on tarjolla tarkkaavaiselle kymenlaaksolaisbongaajalle.

Jari Litmasen ura asettuu Arto Koskisen dokumentissa oikeisiin mittasuhteisiin. Kunnioittavia lausuntojaan Litistä antavat Hyypiän lisäksi mm. Xavi, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar, Carles Puyol, Louis van Gaal, Roy Hodgson, Danny Blind, Zlatan Ibrahimovic, Stuart Baxter, Gerard Houllier, Steven Gerrard ja moni muu jalkapallotaivaan kirkkaimmista kiintotähdistä. Elokuva on kaikkiaan hienoa katsottavaa jokaiselle jalkapalloilun ystävälle - kylmät väreet menevät pitkin selkäpiitä, kun täysi Amsterdam Arena huutaa Litin nimeä tai Anfield hurraa hänen maalilleen. Camp Noun aiheuttamista värinöistä puhumattakaan. Maanantaina Kino 123:ssa järjestetyn junioriennakkonäytöksen 521 hurmioitunutta katsojaa eivät voi olla väärässä. Hieno tunnelma, hieno mies!

Sami Hyypiästä kertovaa dokumenttia odotellessa...
Kuningas Litmanen tällä vikolla Kino 123:ssa arvoisellaan majesteetillisella valkokankaalla Kino 1:ssä joka päivä kahdessa näytöksessä: pe - su kello 15.00 ja 19.00, ma - to kello 16.30 ja 19.00. Café Kinossa on näytillä itse kuninkaan nimikirjoituksella signeerattu Kuningas Litmanen -juliste.


KUNINGAS LITMANEN

Ensi-ilta: 28.09.2012
Pituus: 107min.
Ikäraja: S

Ohjaus: Arto Koskinen

Kuningas Litmanen on dokumenttielokuva Suomen menestyneimmästä, pitkän jalkapallouran Suomessa ja Euroopassa tehneestä jalkapalloilijasta: Jari Litmasesta. Dokumentissa kuullaan useita myös kansainvälisesti merkittäviä Litmasen jalkapallouraan ja henkilökohtaiseen elämään vaikuttaneita henkilöitä. Elokuvassa päästään ensimmäistä kertaa lähelle huippupelaajaa – ei ainoastaan jalkapalloilijana, vaan myös pidettynä ja arvostettuna ihmisenä.

Traileri: http://youtu.be/nCb6LtEfGz4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti