28.3.2012

Esimakua Kinon kahvilasta

Kauppakeskus Veturin rakentaminen alkaa olla jo pitkällä. Myös Kino 123:n työmaa etenee hyvää vauhtia. Koska elokuvateatterin yhteyteen tulevasta kahvilasta ei ole blogissa vielä yhtään kuvaa, laitetaan nyt näytille tämänhetkinen tilanne aulakahvilan yhdeltä kulmalta ja säväytetään sijoittamalla sen alle sisustussuunnittelijan näkemys siitä, millaiselta sama kohta näyttää ensi syksynä, kun Kino 123 avataan. Kokeilepa viedä kursori ylemmän kuvan päälle :D


Kinon kahvila 28.3.2012.

Kinon kahvila syksyllä 2012.



21.3.2012

KIITOS, IRON SKY!

Perjantaina 16.3. koettiin Kuusankosken Studio 123:lla Iron Sky -huumaa. Täpötäysi sali eli mukana elokuvassa, hurrasi, taputti ja osoitti lopuksi seisaallaan suosiota Suomen "uudelle Angry Birdsille", vääjäämättä kohti maailmanvalloitusta marssivalle Iron Sky -elokuvalle ja sen tekijöille.


Katso tästä Iron Skyn poikien matkakertomus Kuunatsinkoskelta.  




Tilaisuuden jälkeen Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola twiittasi vilpittömän vaikuttuneena saamastaan friikistä vastaanotosta: 
"What a freakishly wonderful crowd at Kuusankoski! Thanks to everyone, and also my dad, for showing up!" (Twitter, @LeonBlank)
Tarkemman kuvauksen tapahtumasta voi lukea Sinin leffablogista. Myös paikallinen ykkösaviisi Kouvolan Sanomat huomioi näkyvästi Iron Skyn vierailun paikkakunnallaStudiolla koettiin siis perjantai-iltana ihka aito elokuvaelämys. Kiitos, Iron Sky! Tätä lisää!


IRON SKY ENSI-ILLASSA STUDIOLLA 4.4.2012
LIPUT JO MYYNNISSÄ!

8.3.2012

Kuunatsit laskeutuvat Kuusaalle 16.3.


Kuunatsit valloittavat Kuusankosken, kun Iron Sky -kiertue saapuu paikkakunnalle, joka muuttuu yhden illan ajaksi Kuunatsinkoskeksi. Perjantaina 16.3. kello 17.00 alkava ennakkonäytös on loppuunmyyty eikä lippuja voi saada enää mistään - paitsi nyt tästä ja vieläpä ilmaiseksi! Kino 123 ja Studio 123 arpovat yhden lipun ainutlaatuiseen ennakkonäytökseen asiaankuuluvine julisteineen ja kiertueteepaitoineen!

Kerää oma vastarintajoukko ja osallistu kilpailuun! Säännöt (...and I shall say sis only once): Mene Studion Facebookiin ja osallistu kisaan perustelemalla, miksi juuri sinun pitäisi päästä näkemään Iron Sky ennakkoon. Sen jälkeen kerää itsellesi oma vastarintajoukko hankkimalla perustelullesi mahdollisimman paljon tykkäyksiä. Lipun ja paidan saa se, joka kerää itselleen suurimman vastarintajoukon eli eniten tykkäyksiä. Värvää siis siskot, veljet ja kaverit, kummit, kaimat, mummit, vaarit ja suvun vanhat maanatsit tykkäämään vastaustasi ja marssimaan sinun rinnallasi voittoon!

Kilpailu päättyy su 11.3. kello 23.59 ja voittaja julistetaan 123-päivänä 12.3.2012 sekä Kinon blogissa että Studion Facebookissa!

Iron Sky -kisan ja ennakkonäytöslipun voitti Eweliina L. Hän junaili  tuekseen peräti 17 tykkäystä. Onnea, Ewe! Ja hyvää Iron Sky -perjantaita!

To all our international readers: If you didn't understand what the blazes that was about, don't worry - you probably wouldn't be able to make it to Kuunatsinkoski anyway. However, please participate and vote for Iron Sky on the right.

We come in peace to Kuunatsinkoski!

7.3.2012

John Carter, Marsin sankari

Kaor! Edgar Rice Burroughsin lähes sata vuotta sitten kirjoittamaa Mars-sarjaa on ajan saatossa yritetty filmatisoida moneen otteeseen, mutta nyt valkokankaalle saapuu todellinen Hollywoodin suurtuotanto, jossa Disneyn voimavarat on valjastettu Pixar-ohjaajana tunnetun Andrew Stantonin (Nemoa etsimässä, Wall-E) visioiden vangitsijaksi 3D-elokuvassa John Carter. 1800-luvun lopulla elävä Yhdysvaltain etelävaltioiden entinen sotilas siirtyy selittämättömästi Marsin kamaralle, ja siitä alkaa suuri seikkailu vieraassa maailmassa.


Burroughsin ensimmäinen Marsiin - tai sikäläisittäin Barsoomiin - sijoittuva tieteistarina Marsin sankari (A Princess of Mars) näki todellakin päivänvalon tasan sata vuotta sitten v. 1912. Paremmin Tarzanistaan tunnetun Burroughsin varhainen sankari ei ole kuitenkaan mikään avaruustarzan, vaikka yhtäläisyyksiäkin on. On pakko myöntää, että John Carterista kertovat tarinat ovat kestäneet aikaa aivan erinomaisesti. Elokuvan haasteena taas on täyttää sadan vuoden aikana kymmenosaiseen Mars-sarjaan usean lukijapolven aikana kasautuneet odotukset. Ja kuten aina, toisten mielestä elokuvan pitäisi olla pilkuntarkkaa kuvitusta kirjan tekstistä (viis kestosta), kun taas toisten mielestä mikään ei ole pyhää, kunhan leffa toimii valkokankaalla (mitäs kirjoitti yli sata sivua). Tähän ikuiseen köydenvetoon on pakko lainata vihreisiin marsilaisiin lukeutuvan Tharkin jeddakin Tars Tarkaksen viisautta:
”Olemme kiipelissä, toisaalla on totuuden villi thoat ja toisaalla todellisuuden hullu zitidar, eikä pelastusta ole kummastakaan.” -Tars Tarkas, Marsin jumalat, s. 39 (suom. Seppo Ilmari)
John Carter ratsastaa thoatilla. Zitidar on puolestaan vieläkin hurjempi barsoomilaispeto. ©Disney

Stantonin elokuva ei kuitenkaan pelkää tarttua haasteeseen vaan vyöryttää valkokankaalle suurta spektaakkelia tippaakaan nöyristelemättä. Se lienee oikein hyvä tapa käsitellä galaktisten mittasuhteiden perinteillä varustettuja aiheita. Alla hieman esimakua itse elokuvasta: Tars Tarkaksen (Willem Dafoe) ja John Carterin (Taylor Kitsch) ensimmäinen kohtaaminen; tarkkaavainen katsoja näkee klipistä selityksen siihen, miksi Tars Tarkas myöhemmin antaa Carterille liikanimen "minun oikeat käteni".


©Disney

Luvassa on siis perinteikästä ja varsin viihdyttävää avaruusfantasiaa, joka on nykyaikaisen tehostetekniikan avulla toteutettu näyttävämmin kuin koskaan.
John Carter seikkailee Studio 123:ssa alkaen pe 9.3. kello 18.00. 
 
John Carter ja Marsin prinsessa Dejah Thoris. ©Disney

JC-triviaa 1: Turun yliopiston avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja on toistuvasti maininnut kirjoissaan olleensa jo lapsena suuri John Carter -fani, joka tuli kiinnostuneeksi avaruuden arvoituksista osaksi juuri Edgar Rice Burroughsin Mars-sarjan kautta. Tiettävästi Valtaoja ei ole lapsuuden haaveistaan huolimatta koskaan itse Barsoomiin asti päässyt, mutta mainion tieteen popularisoijan voisi sanoa John Carterin innoituksen meille kuitenkin poikineen.

JC-triviaa 2: Tarinan mukaan maineikas suomalainen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Aarne Tarkas on ottanut taiteilijanimensä juuri Edgar Rice Burroughsin Mars-sarjasta. Nuori Aarne Saastamoinen oli näet tympääntynyt kuulemaan olevansa ”moinen saasta” ja nappasi itselleen salskeamman nimen vihreiden marsilaisten suurelta soturilta Tars Tarkakselta, Tharkin jeddakilta. Erittäin onnistunut valinta - varsinkin kun otetaan huomioon, että Barsoomin nimipäiväkalenterissa olisi ollut myös vaihtoehdot Gur Tus ja Tal Hajus…

Elokuvan viralliset kotisivut: johncarterarrives.com (engl.)

1.3.2012

Mykistävä The Artist, lumoava Hugo

Perjantaina 2.3. 2012 saa ensi-iltansa viime viikonloppuna yhdessä Hugon kanssa Oscar-gaalassa viidellä palkinnolla juhlinut The Artist. Mustavalkoinen mykkäelokuva kahmaisi monta "raskaan sarjan titteliä" pokatessaan Oscarin mm. parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta (Michel Hazanavicius) ja parhaasta miespääosasta (Jean Dujardin). Lisäksi elokuva on entisaikojen viehkeällä nostalgiallaan haalinut palkintoja niin Bafta- kuin Golden Globe -raadeilta sekä useiden festivaalien tuomaristoilta aina Cannesia myöten. Luvassa on siis erinomaista elokuvaviihdettä.

Yleisöä suorastaan hemmotellaan, sillä samaan aikaan ohjelmistossa on myös edellä mainittu Martin Scorsesen kiehtova Hugo. Scorsese saa 3D-tekniikan elämään lumoavan kauniissa kuvissaan aivan uudenlaisella tavalla Hugo Cabret'n tarinan kiidättäessä katsojan 1930-luvun Pariisiin, suoraan keskelle elokuvahistorian alkutaivalta. Tämä elokuva pitää nähdä isolta kankaalta ja mieluiten 3D:nä.

Tarjolla on siis leffataivaan tähtituiketta yhteensä 10 Oscarin voimalla.
  
The Artist Studiolla alkaen pe 2.3. kello 18.40;
ja Hugo Studiolla pe, la ja su kello 14.30.


"Sano huugo... ai niin, tämä oli mykkäfilmi."