26.1.2012

Tehtävä suoritettu, Samuli Edelmann!

Perjantaina 3.2. 2012 saa ensi-iltansa pitkään aikaan tiukin toimintapaketti Mission: Impossible - Ghost Protocol. Mikä mahtavinta, mukana on myös Samuli Edelmann, jolla on leffassa erittäin näkyvä rooli. Alla olevassa trailerissakin Edelmann vilahtaa pikaisesti ajassa 01:26, mutta tämä ei kerro mitään miehen näkyvyydestä itse elokuvassa. Tarinan konnista hän on ehkä kaikkein näkyvin, vaikka pääpahis onkin ruotsalainen Michael Nyqvist.


Suomalaisen elokuvan vielä viritellessä varsinaista kansainvälistä läpimurtoaan suomalainen elokuvaosaaminen näyttää kuitenkin olevan maailmalla kovassa nosteessa - toki Renny Harlinin viitoittamalla tiellä. Näyttelijäpuolelta toistaiseksi kirkkaimpana kruununa mainittakoon juuri Edelmannin tähtirooli todellisessa maailmanluokan megaelokuvassa. Lipputuloja MI4 on kerännyt maailmanlaajuisesti jo reilusti yli 500 miljoonan dollarin edestä. Ihan näinä päivinä neljäs vaarallinen tehtävä ohittaa Mission: Impossible II:n ja nousee elokuvasarjan tuottoisimmaksi osaksi. Tehtävä suoritettu, Samuli Edelmann!

Elokuvan on muuten ohjannut Brad Bird. Kyllä, sama mies, joka mainittiin jo Pixar-jutun yhteydessä. Ja kyllä, myös tästä elokuvasta löytyy A113...
Mission: Impossible - Ghost Protocol kannattaa käydä katsomassa jo ihan Samuli Edelmannin vuoksi, mutta samalla pääsee tsekkaamaan erinomaisen toimintaleffan sekä huippuvireisen Tom Cruisen, aina hauskan Simon Peggin ja kumppanit - tietysti Studio 123:ssa!
 Kino 123

PS. Mission Impossiblea odotellessa perjantaina 27.1. ensi-iltaan tulee parhaan animaatioelokuvan Oscar-ehdokas, Shrekin hengessä viihdyttävä Saapasjalkakissa ja draamannälkäisille on tarjolla taatusti polemiikkia herättävä, Margaret Thatcherista kertova Rautarouva, jonka nimiroolista Meryl Streep on oikeutetusti Oscar-ehdokkaana.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti