12.1.2012

Pixar pokkaa Suomen suuntaan

Disney·Pixarin Autot 2 –elokuvan näki leffateatterikierroksella lähes 253.000 suomalaista. Sen dvd:tä on myyty seitsemässä viikossa jo hulppeat 140.000 kappaletta ja blu-raytakin 15.000 kappaletta. Animaatio on siis kerännyt poikkeuksellisen muhkeat katsojaluvut. Silti harva katsoja lienee huomannut, että elokuva sisältää ilmiselvän viittauksen Suomeen. Tarinassa autot ovat kiertäneet maailmaa, joten lopputekstijakso koostuu hauskasta kokoelmasta autojen maailmaan sovitettuja matkalippuja, paikannimiä ja matkamuistoja. Mukana on mm. sellaisia sanaleikkejä kuin Big Bentley, Grease (Greece), Towhiti (Tahiti) ja Pixair. Kovin moni maa ei ole saanut kunniaa päästä mukaan, esimerkiksi pohjoismaat loistavat poissaolollaan. Paitsi Suomi.

Lopputekstien lomassa (Autot 2:n dvd:llä noin ajassa 01:37.48) yksi matkamuistotarroista on poimittu mukaan paikasta nimeltä ”Fin Land”. Autojen maailmaan muunnetun paikannimen on siis tarkoitus siivittää ajatukset dollarihymyjen korskeiden koristesiipien maahan. Sinivalkoisin värein sävytetyssä kuvassa näkyykin tyyliteltyjä "pyrstösiipiä". Salama McQueen ja Martti ovat siis mitä ilmeisimmin piipahtaneet myös näillä kulmilla. Miten mahtaisi sanaleikki taipua suomen kielelle? Meidän ehdotuksemme on: ”Fin Land – Takasiipihikiä”.

Nyt kannattaa liittyä Kinoblogin lukijaksi. 
Kaikkien ma 16.1. 2012 kello 01.23 mennessä 
lukijaksi rekisteröityneiden* kesken arvotaan upea 
metallikantinen Autot 2 -blu-ray! Ei kun autoilemaan!
Kino 123


©Disney/Pixar


Lisää bongattavaa: Kaikissa Pixarin elokuvissa esiintyy tavalla tai toisella numerosarja A113. Milloin se on Andyn äidin auton rekisterinumero Toy Storyssa, milloin labrarotan korvamerkki Rottatouillessa. On esitetty, että jopa nimi Wall-E pohjautuisi merkkisarjaan A113 (wA11-3). Kyseessä on CalArts-taidekoulussa opiskelleiden Pixarin avainhenkilöiden (mm. John Lasseterin ja Brad Birdin) alkujaan viljelemä sisäpiirivitsi, joka viittaa heidän opinahjossaan sijainneeseen animaatioluokkahuoneeseen. Missä A113 esiintyy Autot 2 -elokuvassa?

Pixarin elokuvissa on yleensä aina myös vihje studion seuraavasta elokuvasta. Autot 2:ssa lymyää siis viittaus tänä vuonna ensi-iltaan tulevaan Pixar-animaatioon Urhea (Brave), mutta missä ja mikä se on? Vinkki: viittaus on piilotettu lontoolaisen pubin seinälle. Toinen vinkki: kyseinen esine vilahtaa osittain myös Urhean trailerissa.


 
(*Huom! Jos sinulla ei ole rekisteröitymiseen vaadittavaa Google-tiliä tai vastaavia tunnuksia, voit osallistua kisaan myös lisäämällä tämän artikkelin kommentteihin tekstin "[nimi/nimimerkki] osallistuu Autot 2 -kisaan!" ja lähettämällä sitten yhteystietosi (sähköpostiosoite tai matkapuhelinnumero) samalla nimellä/nimimerkillä varustettuna osoitteeseen info@kino123.fi. Vain yksi osallistuminen sähköpostiosoitetta tai matkapuhelinnumeroa kohti sallitaan. Kino 123 ei luovuta tietojasi eteenpäin.)

2 kommenttia: