23.2.2013

MUSIKAALIELÄMYS: LES MISÉRABLES

Valkokankaalla on nyt tarjolla jokaisen musikaalifanin unelmien täyttymys - Victor Hugon "Kurjiin" perustuva suurmusikaali Les Misérables Hollywoodin nimekkäimpiin lukeutuvalla tähtikaartilla miehitettynä. Alain Boublilin ja Claude-Michel Schönbergin teksti ja musiikki sekä Oscar-palkitun Tom Hooperin (Kuninkaan puhe) ohjaus loihtivat musiikillisen elämyksen, jollaista ei ole valkokankailla nähty sitten Mamma Mian. Les Misérables sisältää kymmenkunta ikimuistoista laulua ja teemaa, jotka nivoutuvat väkeviin näyttelijäsuorituksiin. Sen peräti kahdeksan Oscar-ehdokkutta eivät ole tulleet tyhjästä - kirkkaimpana helmenä kenties Anne Hathawayn riipaisevan upea roolisuoritus Fantinena. Hänelle voi povata lähes varmaa Oscaria parhaasta naissivuosasta.


TARINA

1800-luvun Ranskaan sijoittuva Les Misérables on tarina särkyneistä unelmista ja saavuttamattomasta rakkaudesta, intohimosta, uhrauksesta ja katumuksesta – ajaton kertomus ihmisen selviytymiskyvystä.

Hugh Jackman näyttelee entistä vankia, Jean Valjeania, jota säälimätön poliisi Javert (Russell Crowe) jäljittää. Kun Valjean suostuu huolehtimaan tehtaassa raatavan Fantinen (Anne Hathaway) pienestä Cosette-tyttärestä, heidän elämänsä muuttuu ikiajoiksi. Lain kouran pakeneminen vie heidät Pariisiin, missä he tempautuvat mukaan vallankumouksen pyörteisiin.

Maailman pisimpään pyörineen musikaalin vetovoima tuodaan nyt valkokankaalle Tom Hooperin hurmaavassa ja näyttävässä tulkinnassa Victor Hugon klassikkotarinasta. Mukana kansainvälisiä tähtinäyttelijöitä sekä rakastettuja lauluja – kuten "I Dreamed a Dream", "Bring Him Home", "One Day More" ja "On My Own".
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti