13.12.2012

HOBITIN HFR 3D IHASTUTTAA KATSOJIA

Kino 123:ssa ensimmäisessä aallossa (saamiemme tietojen mukaan Kino 1 taisi olla peräti Suomen ensimmäinen sertifioitu HFR 3D -sali!) käyttöön otettu uusi korkeampaan kuvataajuuteen perustuva HFR 3D ihastuttaa katsojia. Varsinkin suurella valkokankaalla katsoja uppoutuu 3D-elämykseen huomattavasti entistä tehokkaammin. Myös kuvan valoteho on parempi ja katsomiskokemus kaikin puolin miellyttävämpi. Kaiken kukkuraksi kuva toimii hienosti myös lähellä valkokangasta, jo katsomon alkupään riveillä.

Tervetuloa testaamaan HFR 3D -elämys kauppakeskus Veturin Kino 123:een!


Tässä linkkejä Hobitin ensi-illasta tehtyihin tv-juttuihin

Nelosen uutiset:
 
YLE Uutiset:
Peter Jacksonin haastattelu: http://areena.yle.fi/tv/1769062
Martin Freemanin haastattelu: http://areena.yle.fi/tv/1769069
 
YLE Puoli Seitsemän:


MTV3:
 
 
Seitsemän uutiset 11.12., joissa ohimennen mainitaan myös Kouvolan Kino 123 :
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Onko Hobitista tulossa 2D HFR versiota?

  VastaaPoista
 2. Onko hobitista HFR 2dee tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HFR 2D -versiota ei ole saatavilla. Periaatteessa vanhatkin projektorit kykenevät näyttämään 2D-kuvaa nopeudella 48 fps, mutta leffastudiot eivät ole katsoneet tarpeelliseksi tarjota sellaisia versioita. HFR 3D on uusinta uutta nimenomaan siksi, että nyt pystytään ensi kertaa esittämään 3D -materiaalia korkeammalla kuvataajuudella. Koska stereokuvajärjestelmässä valkokankaalle heijastetaan molemmille silmille oma kuvansa, se tarkoittaa käytännössä, että projektori ei esitä 48 kuvaa sekunnissa vaan itse asiassa 96 kuvaa sekunnissa. Katsojalle kuvanopeus on kuitenkin 48 fps. HFR 3D on kokemisen arvoinen uutuus.

   Poista
  2. Näytetäänkö Hobitin jatko-osaa lainkaan 4k HFR 3D versiona?

   Poista
  3. Moi! HFR 3D -elokuvia ei ainakaan toistaiseksi ole saatavilla 4K:na. Periaatteessa ykkössalin projektorissamme on valmius ja kapasiteetti esittää 4K:ta HFR-nopeudella, mutta materiaalia ei siis ole saatavilla. Hobitti - Smaugin autioittama maa nähdään siis 2K HFR 3D:nä.

   Poista